Verslag uit Thailand

Verslag uit Thailand

De Toke heeft me wakker geroepen, hij had er zin in want hij riep het wel zeven keer!

Gisteren op pad geweest voor een koelkast, want die van ons is ontploft, alles loopt er vanzelf uit. Nog niet kunnen slagen; we gaan morgen verder.

De farm wordt zo prachtig!  Ben best trots. Wij zijn nu de eersten met elektra.  Ik heb geregeld dat we dat kunnen aanleggen en gisteren zijn we begonnen met watervoorzieningen.
Ik ben zo blij dat ik hier ben en dat jullie me willen helpen!

Gisteren was een van de kinderen van slag, ik voelde dat er iets mis was, maar mijn Thais is nog een drama, dus ik kon niet volgen wat er precies aan de hand was. Later werd het me verteld.

Er waren twee mensen gekomen om Kuan Dee iets te vragen (ik noem hem vaak mijn broer; ik ben al zo’n deel van de familie geworden) Ze bleken de moeder en de oom te zijn van een van de kinderen en wilden haar even meenemen. Kuan  Dee wilde dat eigenlijk niet, want het kind zou mee moeten naar de gevangenis om haar vader op te zoeken. Haar vader zit vast voor drugs en komt er nooit meer uit.
Po, of vader, heeft het meisje een paar jaar geleden op straat gevonden. Ze was pas drie jaar, helemaal alleen, en ze huilde. Toen Po naar haar toe liep pakte ze zijn been vast en liet hem niet meer los. Po heeft haar toen maar mee naar huis genomen.
Haar vader was haar ‘vergeten’, haar moeder wil haar niet en hopt van de ene man naar de andere. Ze willen haar alleen terug als ze gaat werken, ik hoef zeker niet uit te leggen waarin!

Pffff,  ik ben blij dat ik wat voor deze kinderen kan betekenen.

Ga zo met ze koken!

Close Menu