"Sheila's terugblik Abu Dhabi"

Een terugblik op Sheila’s eerste reis naar Abu Dhabi

Deze reis heeft me totaal veranderd. Ik heb nu met eigen ogen kunnen aanschouwen dat het niets uitmaakt of je nu in Egypte, Indonesie, Oman of Abu Dhabi bent: elk kind heeft behoefte aan liefde, warmte en een veilige plek.

Het verschil tussen rijkdom en armoede kan iedereen zelf wel invullen, maar wat ik nu ook heb kunnen ervaren is de armoede aan liefde.
Een rijke oliestaat, zoals ze het noemen, Abu Dhabi, een deel van de Verenigde Emiraten, men leeft er in weelde, de oliesjeiks met hun goud, diamanten, jachten en paleizen.
Mannen op zakenreis, vrouwen die mee gaan of druk bezig zijn hun dag vol te plannen.
Niemand weet waarmee, of hoe ze zich voelen, eenzaam of machtig; ze moeten mee in de stroom, status of niet. Ik oordeel daar niet over.

Ook de kinderen hebben totale luxe en weelde, ze kunnen kopen wat ze willen, aan creditcards geen gebrek. Maar met betrekking tot de liefde die ze zo broodnodig hebben, is het bittere armoede. Materie kun je kopen, maar liefde en warmte, daar kan geen gold card tegenop. Stuurloos en onzeker, niet weten wat ze eigenlijk moeten doen, zo heftig op zoek naar stabiliteit en een veilige plek. Dat plekje van warmte en liefde …Ik werd er stil van.

Deze ervaringen zijn mij persoonlijk verteld door jongeren. Aan geld en luxe geen gebrek, maar zo eenzaam en alleen …

En dan in andere delen van de wereld, waar ik kinderen ontmoette en met hen sprak; soms geen plek, geen dak boven hun hoofd, soms geen ouders, soms niet wetende hoe ze zich in leven moeten houden … Maar er zit zoveel positiviteit en kracht in deze kids; ze willen overleven, desnoods vechten voor een veilige plek. Ook daar werd ik stil van en totaal ondersteboven, omdat ik voelde dat ik hier iets mee moest doen.

Ik kan niet meer terug, ik moet er een weg in vinden, een brug bouwen tussen arm en rijk, tussen landen en culturen, maar dan wel met de doelstelling van onze foundation SDFF: kinderen, waar dan ook ter wereld, een veilige plek bieden. Er zijn voor elk kind dat je nodig heeft, je hart laten spreken, voelen en ervaren.

Daarom is onze foundation zo bijzonder. Wij volgen ons hart, zonder de realiteit uit het oog te verliezen, en proberen de middelen te vinden om een veilige en liefdevolle plek voor alle kinderen te creëren. Ik laat mijn hart spreken en smelt als ik kinderen aan het lachen kan maken. Het is niet verkeerd om je hart te volgen, maar ik kan alleen voor mijzelf en voor de kinderen spreken … oordeel zelf maar over het volgen van je eigen hart.

 

 

 

Close Menu