Mam en Labby aan het koken

Mam en Labby aan het koken

reporter Labby is cookingDacht ik dat ik hier een beetje rust zou krijgen; zwembroek aan en met een lekker drankje bij het zwembad zitten. Maar niets is minder waar.

Mijn eerste trip als reporter is dubbel hard werken, een verslag schrijven en meteen ook maar voor 26 kinderen koken. Ik ben dat helemaal niet gewend. Eerst naar de markt om alle boodschappen te doen, dan kilo’s groenten snijden, knoflook en uien, waarvan ik ga huilen.

Sheila klutst 35 eieren in een keer. Ze had vandaag nasi goreng voor de kinderen gemaakt; het zweet liep over haar rug en voorhoofd. De pannen waren niet te tillen. Ik geloof dat we zeker drie uur bezig zijn geweest en, echt waar, binnen een half uur was alles op! De kids vonden het heerlijk!

De kinderen noemen Sheila Mam. Op z’n Thais klinkt dat als ‘meeeh’ en daarom dacht ik eerst dat ze het gemekker van een geit bedoelden!
Ik merk wel dat deze kinderen niet veel geld hebben om van te leven, maar ze zijn zó blij met hun ‘meeeh’ die zo lekker voor ze kookt en die er gewoon is om ze te helpen en van ze te houden. De kids knuffelen ook de hele tijd met hun nieuwe meeeh!

Sheila had me er in het vliegtuig al het een en ander over verteld, maar nu heb ik het zelf kunnen zien. Het is goed dat we hier zijn en ik zal mijn eigen tijgerogen en -oren open houden om zo goed mogelijk verslag te kunnen uitbrengen.

Met een stevige tijgerpoot van

Labby

Close Menu