Engelen bestaan …!

Engelen bestaan …!

Regelmatig ga ik met Sheila naar de tempel en daar hoor en zie ik heel veel.
Sheila is boeddhist en de kinderen waarvoor we hier in Chiang Rai zorgen zijn christen.

Voor mij is dit allemaal nieuw en veel. De laatste dagen hoor ik veel over Kerstmis en engelen. Dat zijn prachtige verhalen en ik geloof er echt in!

Zoals jullie weten is onze oogst een paar keer gestolen en hebben we een hek om de moestuin hard nodig. Nadat ze dit gelezen hadden, hebben twee engelen uit Holland een actie op touw gezet om geld voor ons in te zamelen. Ze hebben bijna vijfhonderd euro opgehaald. Met nog een andere donatie en geld van Sheila zelf, is het genoeg om een start te maken met het hek. En dat is dankzij deze engelen.

Vanmiddag had Sheila een lunchafspraak met de general manager van hotel Le Meridien, kuan Stephen en zijn vrouw. Ik had Sheila nog nooit in een mooie jurk en op naaldhakken zien lopen, maar vanmiddag dus wel. Ik vond haar er mooi uitzien en dat vonden andere mensen ook. Mmm, tijgers kunnen dus ook best jaloers zijn. Na heel lang praten en eten, heeft deze andere engel, kuan Stephen, beloofd ons te helpen. We krijgen 30 dekens en hij gaat bij de groothandel informeren wat 30 matrassen en kussens kosten. We krijgen de lakens en handdoeken die voor de hotelgasten niet meer gebruikt kunnen worden, maar wel voor de kinderen.

Dankzij deze engel kuan Stephen en Sheila kunnen onze kindjes het komend jaar misschien wel op een echt matras slapen in plaats van op de grond. En dankzij die andere engelen hebben we straks een hek en kan niemand onze oogst meer stelen. Is dat geen mooie afsluiting van dit jaar en een prachtig begin van het nieuwe jaar? Ik moet Sheila meer gaan geloven. Ze zei tegen me “Labby, breek je tijgerhersens niet te veel hierover en spaar je tijgertranen, het komt wel weer goed”. En het is echt goed gekomen! Ik merk dat als je ergens in gelooft, in Boeddha, God, engelen of in jezelf, dan komt het altijd goed. Dat heb ik nu mogen meemaken.

Fijne dagen, nu en altijd.

Een tijgerpoot van Labby en liefs van Sheila.

Close Menu