Een gewoon dagje

Een gewoon dagje

een gewoon dagjeAls pluchen tijgerbeest vind ik het hele een eer om voor jullie site te mogen schrijven en alles hier in Thailand te mogen meemaken. Normaal zijn tijgers in de jungle, of zoals mijn soort, in een bedje om als knuffel te worden gebruikt bij een klein mensenjong.

Ik ben best onder de indruk van alles, een gewoon dagje hier bij de kinderen komt volgens mij overeen met drie dagen in Holland.

Rond vijf uur staat iedereen op en wordt er eten gekookt voor het ontbijt. Niet gewoon een boterham of yoghurt, maar de restjes van de avond ervoor, noedels of rijst met groenten. De kleding die al de hele nacht heeft liggen weken wordt in grote bakken met water gewassen.
Dan gaat iedereen onder de ‘douche’; dat is een grote plastic bak gevuld met – koud! – water wat je er met een klein bakje uit schept en over je heen gooit. Je zou er kippenvel van krijgen, maar warm water is er niet. Gelukkig hoeven tijgers niet te douchen.

Dan gaan alle kinderen naar school. Rond half vier komen ze weer thuis en gaan dan meteen naar de farm om daar te werken: groenten plukken (dit jaar van eigen teelt) en alle kippen en eenden verzorgen die er sinds vorig jaar rondscharrelen.
Ik geloof dat Sheila dat allemaal gesponsord en geregeld heeft; zij ritselt en regelt van alles voor de kindjes.

Rond half zeven zijn de kinderen weer thuis. Een paar meisjes hebben van tevoren het eten klaar gemaakt. Fay, de eerste meeeh, Sheila de tweede meeeh en ik (Labby) helpen mee, want koken voor 26 kids doe je niet zo maar even.

Na het eten wordt de kleding weer in de bakken water gezet en dan …RUST … totdat de volgende ochtend vroeg alles weer van voren af aan begint.

Zo’n dag uit het leven van deze kinderen wilde ik graag met jullie delen.

Een tijgerpoot van Labby en liefs van Sheila.

Close Menu